Ministerier og Politikkere – der har været forelagt Heltetræning

Bertel Haarder Undervisningsminister (V): Helteskolen var til møde med undervisningsministeren. Han var meget begejstret og foreslog at vi skulle undervise underviserne på lærer og pædagogseminarierne, så Heltetræningen hurtigt kunne spredes ud.  Vi blev derfor henvist til tidligere rektor Mogens Cranild på Blaagaard Seminarium, med et brev. Mogens Cranild turde dog ikke irettesætte sine underviser med nye tiltag.

Marianne Jelved (R), som havde været folkeskolelærer var begejstret for materialet. Hun bad os målrettet vores indsats på et problem politikere kunne forstå  og se effekten af, og  foreslog  Amager som  lokalt evidens  område. Herefter tog vi kontakt til Børnekulturhuset Amar, hvorfra vi i 6 år arbejdede målrettet med samtlige børnehaver, skoler, væresteder og specialskoler. Her blev Dragør og Chr. Havn  en del af projektet.

Ritt Bjerregaard (S) der var tidligere overborgmester i København, fik set på materialet og var begejstret.

Pia Allerslev (V) var tidligere Kultur- og fritidsborgmester og børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune. Hun var vidne om vores indsats på Amager og Børnekulturhuset, og deltog i 2008 i vores store projekt med de 19 skoler. Dette var stort afslutningsevent  for Heltetræningsforløbet, der blev mediedækket af TV og Radio. Det gentog sig igen i 2011.

Mikkel Warming (SF) var socialborgmester i Københavns Kommune og deltog i et Kvarterløfts projekt på Amager i 2009 og senere et gadeplansprojekt på Nørrebro, der blev mediedækket af aviser og radio.

Bo Asmus Kjeldgaard (SF) var fhv. Børn & Unge Borgmester i København. Han deltog i et stort afslutningsevent  i 2008 for Heltetræningsforløbet med alle børnehaver på Amager i Amager Bio, der blev mediedækket af aviser og radio.

Uffe Elbæk (Å) var i gang med at etablere AFUK i 2008 med støtte fra Pia Allerslev, og vi bad ham hjælpe med at synligøre Heltetræningen.

Mette Frederiksen (S) Vi deltog i Mettes Frederiksens 9 teser, som hun turnerede rundt med i 2008. Her mødte vi hende i en boksering, hvor Helteskolen skulle fortælle om Heltetræningen og selvbærende  unge. Vi fik kun lov til at gå en runde med ministeren.

Elevplan: i 2 år udviklede Helteskolen en digital elevplan som vi fremviste til folkene bag Skoleintra, der indeholdt en triangulering mellem skole, hjem og barn. Tanken var at skabe tryghed  og  mening med skole /hjemsamtalerne, så der var en handlingsplan når det drejede sig om adfærd, diagnoser eller manglende parathed i skolearbejdet. Her var vi igen i samråd med Bertel Haarder.

Vi deltog i de årlige Børnetopmøder i Ålborg for at synliggøre os på landsplan. Her havde vi en stand så vi kunne komme i dialog med andre Politikkere og meningsdannere.