Dan Akademiet

– fokus på menneskers iboende ressourcer

Dannelses Akademiet har fokus på alle menneskers iboende ressourcer. Vi tilbyder  information der øger selvindsigten om disse kompetencer samt konkrete øvelser som træner de mange forskellige og relevante temperamenterne vi har i os selv.

Ofte har vi via vores opvækst, vores valg af livspartnere samt vore arbejdsmæssige liv haft mest fokus på enkelte sider af os selv og derfor kun trænet og fremelsket disse. Det kan være en stor berigelse og lettelse for mange af os at få viden om og erfaring med alle de andre ressourcer og evner vi også rummer og som vi kan agere med i vores liv. Denne viden og træning kan desuden fordre selvansvarlighed, selvværd og at vi generelt bliver mere livstrygge.

Dannelses Akademiet er således optaget af hvordan vi mennesker bliver den mest nuanceret og relevante udgave af os selv. Vi tænker dannelse som det at være et ansvarligt menneske, overfor os selv og i relation til andre. Da dette er vores fokus er vi især optaget af vores måde at være forældre på hvor vi jo er med til give vores egen dannelse videre til næste generation.

Det er tankevækkende at vi gennem livet trænes i konkrete faglige færdigheder men ikke i den langt mere komplicerede og grundlæggende evne det er at forvalte vores følelsesliv, bearbejde forsvarsmekanismer og udvikle de mange forskellige temperamenter vi har i os selv på en harmonisk måde. Dette er dannelse.

Dannelses Akademiet tilbyder dig og evt. dit barn sideløbende viden om og træning i netop at udvikle de mange forskellige sider/temperamenter i dig selv. Du kan gennem en dannelsesrejse hos os få mulighed for aktivt at tage ansvar for din måde at være i verden på samt mulighed for at udvikle dig selv og således fjerne dig fra evt. fastlåste mind-sets, tanker og selvfortællinger. Vi tror på at der altid er mulighed for udvikling.

Dannelses Akademiet tilbyde værktøjer som kan gøre os fri af måske fastlåste tanker om os selv, vores børn og vores familiemønstre samt værktøjer til at øve nye sider i os selv og hinanden. Vi tænker du gennem vores forløb får muligheden for at se muligheder der hvor du måske nu oplever fastlåsthed og du kan få øje på forandringsmuligheder og nye selvfortællinger om dig selv og din familie som giver energi i stedet for at være energidrænende.