Cases

Personcases

Filip 10 år, har ADHD og blev mobbet i skolen. Efter 3 måneders Heltetræning havde han så meget fysisk ro og selvkontrol at han kunne holde op med at spise Ritalin. Han fik selvværd og mod til at finde nye venner. I dag bliver han ikke længere mobbet.
Martin 13 år, har Aspergers. Han havde det svært i skolen, blev drillet og følte sig meget arnerledes  og uden for. Heltetræningen gav Martin  nok selvværd og selvtillid til at turde være med i fælleskaber med andre, og han har medvirket i to TV programmer om Heltetræning, hvor han fortæller hvor meget det har hjulpet ham.  Martin er i dag hjælpetræner, hvor han lære andre børn og unge om Heltetræning og dens gavnlige effekt.
Freja 9 år er særlig sensitiv. Hun er meget bekymret over ting i hendes liv,  har konstant ondt i maven. Hun tåler ikke for store krav, især ikke om det skal til at foregå. Derfor løb hun ofte væk og gemte sig eller blev hjemme. Freja fandt sin viljestyrke frem og fik trænet sin vedholdende til at gå i skole. Freja blev så robust af at gå til Heltetræning, at hun valgte at undervise sin klasse i Heltetræning. Freja går stadig til Heltetræning.
Simon 14 år, har ADHD og Tourettes. Han gjorde mange ufrivillige ting, og var blevet lokket ud i en uhensigtsmæssig løbebane med nogle kriminelle unge. Heltetræningens ro og fokuseringsøvelser, hjalp Simon til at få kontrol over sin adfærd. Han blev mindre rastløs fik fokus. Simon blev fantastisk til mange kropslige færdigheder og var selv Heltetræner i 2 år.
Tobias 7 år, har ADHD. Han vil gerne slås med alt og alle, og var et stort problem for sin klasse og de andre årgange på skolen. Han fik mange klager over hans truende adfærd og måtte ofte ikke deltage i alm. skolegang med andre.  Efter at Tobias havde lært basis i Heltetræningen, fik han så meget selvkontrol og klarhed over sine vredes udbrud, at han uden problemer kunne deltage på lige fod med andre børn.
Mads 12 år, led af OCD. Han havde mange tvangstanker og ritualer han fulgte nøje, som holdt ham fra fælleskab med andre. Han var fantastisk til  at spille fodbold, og blev udtaget til at spille på første holdet i en kamp i Tyskland.  Det stillede nogle svære krav til ham, påvirkede hans OCD , at han rev sig selv i ansigtet. Gennem sin første session med Heltetræning fik han nok selvværd til at turde være med i fælleskaber og kunne rumme større krav og udfordringer.
Mathias 8 år, er fantil Autist i en svær grad. Han går på specialskole og havde aldrig deltaget i nogen fritidsaktiviteter med andre børn. Han var meget indelukket og alt han havde var en rød snor der sad i hans bukser, som han støttede sig til. Da han startede til Heltetræning, stod han først bag sin Heltetræner, men inden længe var han med på en måde, hverken hans skole eller forældre havde set ham. Mathias blev fysisk bevidst om sig selv,  at han kastede sig ud i de vildeste ting. Han optrådte bla. med stunt og dans på scenen i Amager Bio. Han åbnede op og sprudlede. Matias gik til Heltetræning i 6 år.
Niklas 5 år, var ved at få en udredning om ADHD eller Autisme, og var skoleudsat af børnehaven. Han havde svært ved at begå sig med andre børn, aflæse andres behov og signaler og var næsten altid i problemer.  Niklas gennemgik et Heltetræningsforløb, hvor han hurtigt fik styr på sig selv gennem krop- og sansetræning. Han lærte at begå sig, “rumme sig selv” og aflæse andre, på ret kort tid, at han uden problemer blev skoleklar. Han deltog i et program på TV2 hvor han viser hvordan han aflæser kroppen.

Institutionscases

Himmelskibet i Gentofte er en kombineret daginstitution, der har valgt at have Heltetræning på dagskemaet. De skriver på deres hjemmeside: “Tidens børn har brug for fordybelse, nærvær og balance og derfor laver vi Heltetræning i Himmelskibet”. Gentofte Kommunen har registreret at Himmelskibets børn er de eneste der i de seneste år lever op til målene om at levere  skoleklar elever til skolerne. Himmelskibets  har valgt at få 5 pædagoger uddannet som Heltetræner.
I 2008 fik 19 skoler Heltetræning på Amager. Det var et samarbejde mellem Københavns Kommune, SSP og Helteskolen, der skulle skabe ro og koncentration i klasserne.  Alle skoler deltog i 3 måneder med en afsluttende Heltetest i Amager Bio, hvor daværende Kulturborgmester Pia Allerslev overrakte diplomer til bestående elever. Det var på det tidspunkt rekorden i at skabe en forandring i skolerne, op imod “Plan B” og “en skole i 100 dage”.
I 2009 fik 22 børnehaver Heltetræning på Amager. Det var et samarbejde mellem Københavns Kommune, Børnekulturhuset Amar og Helteskolen, der skulle skabe skoleklar børnehave børn.  Alle børnehaver deltog i 3 måneder med en afsluttende Heltetest i Amager Bio, hvor daværende Børn og Ungeborgmester Bo Asmus Kjældgaard overrakte diplomer til børnehavebørnene.